Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με συντάξεις και μισθούς

Η ελληνική κυβέρνηση «με απόλυτη σιγουριά διαβεβαιώνει την κοινωνία, ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων» ανέφεραν αργά το απόγευμα του Σαββάτου κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Άμεση ήταν η απάντηση από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με συντάξεις και μισθούς
Σε ανεπίσημο σημείωμά της η κυβέρνηση επισημαίνει ότι «στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» και προσθέτει ότι «σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το "success story" περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα».

Επίσης, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (Ν/Σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι».

Επισημαίνεται επίσης, ότι μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει, υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης.

Τα πρώτα ευρήματα των τεχνικών κλιμακίων που προκάλεσαν συναγερμό στην κυβέρνηση τέθηκαν στο τραπέζι της πολύωρης σύσκεψης στο μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το σημείωμα έρχεται μετά τις πληροφορίες που θέλουν κατά τις πολύωρες χθεσινές συσκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια να εντοπίστηκε μια «μαύρη τρύπα» στο πλεόνασμα του 2014, δηλαδή ότι είναι μικρότερο κατά τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία, καθώς εκτιμάται ότι οι δανειστές θα ζητήσουν νέα σκληρά μέτρα, για να καλυφθεί αυτό το κενό.
Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ρίχνει την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνουν, μέχρι και το Νοέμβριο όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμών και επίσημα στις εκθέσεις τους δε διαπίστωναν ούτε ένα ευρώ κενό για το 2014.
Η κατάρρευση των εσόδων όπως λένε, αφορά το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο και οφείλονται στην πολιτική αστάθεια που προκλήθηκε από την προεδρική εκλογή. Όπως επίσης στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις προτροπές προς τους πολίτες να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις. Επισημαίνουν σε ό,τι αφορά στη κυβέρνηση Σαμαρά, ότι κράτησε τις δαπάνες χαμηλότερα, κατάφερε να πιάσει το στόχο του πλεονάσματος και να προχωρήσει και σε διανομή 450 εκατ. ευρώ στους ασθενέστερους.
Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με non paper της κυβέρνησης, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Η κυβέρνηση με non paper προς τα ΜΜΕ καμαρώνει γιατί επί ενάμιση μήνα - από την ανάληψη των καθηκόντων της έως σήμερα - διαψεύδονται τα καταστροφολογικά σενάρια! Εμείς τι να πούμε; Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη γιατί τις πρώτες πενήντα ημέρες της θητείας της δεν καταστράφηκε η χώρα».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου