Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Ε1-Φορολογικές Δηλώσεις (Πώς θα γλιτώσετε φέτος το 10%-15% του φόρου εισοδήματος!

Πώς θα γλιτώσετε φέτος το 10%-15% του φόρου εισοδήματος!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπόνους θα έχει τη μορφή έκπτωσης φόρου και εξετάζεται να είναι 10% - 15%
22 Απρ 2015 - 08:30
Picture 0 for Πώς θα γλιτώσετε φέτος το 10%-15% του φόρου εισοδήματος!
Καλοκαίρι με...την εφορία θα κάνουν και φέτος οι φορολογούμενοι. Η ηλεκτρονική πύλη στο Taxisnet για να αρχίσουν να υποβάλουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαίου.
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει κανονικά στις 30 Ιουνίου αλλά ήδη η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στη Βουλή προανήγγειλε παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον κατά 10 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 10 Ιουλίου χωρίς να αλλάξει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος η οποία λήγει στις 30 Ιουλίου.
Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να δώσει «ένα μικρό μπόνους» όπως είπε η κ. Βαλαβάνη στους φορολογούμενους με χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα που θα επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπόνους θα έχει τη μορφή έκπτωσης φόρου εξετάζεται να είναι 10% - 15% ενώ για να χορηγηθεί φέτος θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα νομοθετική διάταξη καθώς θα πρέπει να τροποποιηθεί το έντυπο Ε1 πριν ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή.
Με τη χορήγηση μπόνους, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει νωρίτερα το φόρο εισοδήματος από τους φορολογούμενους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις (έως 31Ιούλιου, 30 Σεπτεμβρίου, 30 Νοεμβρίου) ενώ σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.
Πιο συγκεκριμένα, η κα Βαλαβάνη απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για την καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αφού αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν με τον νέο ΚΦΕ οι οποίες αποτυπώνονται στις φετινές φορολογικές δηλώσεις δήλωσε ότι «με πολύ καλή οργάνωση και με εξαιρετική συνεργασία με λογιστές, φοροτεχνικούς και εφοριακούς έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε -το πολύ-πολύ να υπάρξει καμιά δεκαριά ημέρες να είναι ένα δίμηνο καθαρό ανοιχτές οι φορολογικές δηλώσεις».
Επίσης επισήμανε ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε τις σταθερές ημερομηνίες καταβολής του φόρου που ξεκινούν με δίμηνες δόσεις από 31 Ιουλίου».
Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει στις Βρυξέλλες και να διαπραγματεύεται, όταν ο προϋπολογισμός δεν τηρείται και δεν έχει τα αποθέματα για να μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος και να πληρώνει μισθούς και συντάξεις» υποστηρίζοντας ότι με τις καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων και με τις αλλαγές που έχουν γίνει για τα νομικά πρόσωπα «μπορεί να έχουμε μία τρύπα 700 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ».
Επίσης ο κ. Θεοχάρης προέβλεψε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκαστεί να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων και πληρωμής του φόρου. «Θα αναγκαστείτε, να δώσετε υποχρέωση πληρωμής Σεπτέμβριο και Νοέμβριο σε δύο δόσεις και άρα τα περισσότερα των εσόδων που προϋπολογίζουμε - 3 με 3,5 δισ. ευρώ- ετεροχρονίζονται και θα σας έρθουν το Σεπτέμβριο και θα έχουμε μία μαύρη τρύπα τεράστια ακριβώς στο σημείο του Ιουλίου, του Ιουνίου και του Αυγούστου που έχουμε και τις λήξεις των ομολόγων και τη διαπραγμάτευση για το χρέος» σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.
imerisia.gr

1 σχόλιο:

  1. Πάντα δίπλα σας για ο,τι χρειαστείτε για τις Φορολογικές σας Δηλώσεις...

    Τηλ.Επικοινωνίας:2310566777

    ΑπάντησηΔιαγραφή