Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Νέα ρύθμιση - εξπρές

Νέα ρύθμιση - εξπρές. Πληρώστε όλα τα χρέη σας μέχρι 27 Μαρτίου και γλιτώστε

Νέα ρύθμιση - εξπρές. Πληρώστε όλα τα χρέη σας μέχρι 27 Μαρτίου και γλιτώστε
Τροπολογία που ενεργοποιεί ρύθμιση – εξπρές που διαγράφει έως και 100% προσαυξήσεις, πρόστιμα και τόκους για τους οφειλέτες του Δημοσίου που θα πληρώσουν μέχρι και τις 27 Μαρτίου ολόκληρη ή μέρος της οφειλής τους κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.
Σύμφωνα με την τροπολογία οποιαδήποτε εκούσια καταβολή έως τις 27 Μαρτίου 2015 συνολική ή μέρους βεβαιωμένης στη φορολογική διοίκηση οφειλής εκτός ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας απαλλάσσεται κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που τη βαρύνουν.
Ως προς τις οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένη συμφωνία ισχύει η ίδια απαλλαγή για την εκούσια εξόφληση, έως τις 27 Μαρτίου του συνόλου της υπολειπόμενης βασικής οφειλής.
Με την ίδια τροπολογία καλούνται οι τράπεζες να επιστρέψουν 555,6 εκατ ευρώ έναντι ενισχύσεων που έλαβαν και καλύπτονται (για ενδεχόμενες ζημιές) οι διοικήσεις Ταμείων να τοποθετήσουν τα διαθέσιμά τους σε κρατικά ρέπος.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου