Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Βαλαβάνη: Ελεγχος σε όσους δεν μπουν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων, ενώ μπορούν

Προειδοποίηση για ελέγχους από την εφορία, προς όσους έχουν τη δυνατότητα και δεν θα μπουν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, απηύθυνε την Παρασκευή από το βήμα της βουλής η Νάντια Βαλαβάνη.
Στην τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι «όσοι δεν θα μπουν, ενώ έχουν τη δυνατότητα, στη ρύθμιση αυτοί να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα από αυτούς θα περάσει η εφορία».
Αλλωστε, όπως έκανε γωνστό η κ. Βαλαβάνη, από το 2010 υπήρξε έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως προς το ΑΕΠ και ειδικότερα το 2014 τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο έφτασαν το 39,7 % του ΑΕΠ. Οπως είπε μάλιστα, «το 40% του ΑΕΠ είναι χρέη που χρωστούν οι πολίτες στο κράτος. Έξω τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και νομίζω αυτό λίγο πολύ τα λέει όλα».
Πάντως η κ. Βαλαβάνη δήλωσε αισιόδοξη «κόντρα στις απαισιόδοξες προβλέψεις» όπως είπε, ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πετύχει, «και αυτό το λέω γιατί παίρνω εκατοντάδες μηνύματα καθημερινά από πολίτες για το αν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση ενώ πάνω από 65.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν το opengov» είπε.
 

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου άρχισε το μεσημέρι σε κλίμα έντασης.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε τη διαφωνία της κατ’ αρχήν για την επιλογή της κυβέρνησης να προωθήσει προς συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Βάσει αυτής θα πρέπει η συζήτηση να ολοκληρωθεί και να ψηφιστούν οι διατάξεις του ως αργά απόψε το βράδυ.

Ωστόσο, πέραν των «διαδικαστικών», ενστάσεις κυρίως από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγείρονται και για ορισμένα εκ των άρθρων του νομοσχεδίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα να κλιμακώνει την κριτική της στάση υποβάλλοντας αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας σε τέσσερα εξ αυτών: τα άρθρα 16, 17, 21 και 24 που αφορούν το εύρος των αρμοδιοτήτων του υπουργού Οικονομικών ως προς την υλοποίηση των φορολογικών ρυθμίσεων, την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, και το ζήτημα της διάλυσης της εταιρείας «Παράκτιο Μέτωπο». Για το τελευταίο, ενστάσεις έχουν σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώσει παρασκηνιακώς και μάλιστα εντόνως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο συγκεκριμένο ζήτημα στέκονται ήδη από χθες στις αρμόδιες Επιτροπές οι «γαλάζιοι», οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί και να επανακατατεθεί σε προσεχές νομοσχέδιο.
Εν μέσω αυτών των πιέσεων, η κα Νάντια Βαλαβάνη έχει προχωρήσει κιόλας σε νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες ωστόσο εξακολουθούν να συναντούν την απόρριψη των διαφωνούντων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εμπλοκή αυτή αποτελεί αντικείμενο συσκέψεων κυβερνητικών στελεχών με στόχο την δρομολόγηση κι άλλων αλλαγών στο επίμαχο άρθρο ή ακόμα και την απόσυρσή του – αν και η εκδοχή της απόσυρσης ως τώρα απορρίπτεται από την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Πηγή: kathimerini.gr

H financeLab πάντα δίπλα σας,έγκυρα και έγκαιρα ενημερωμένη σε σχέση με τις αποφάσεις - νόμους που ανακοινώνει το Υπ.Οικονομικών, αναλαμβάνει τη τακτοποίηση των ήδη και όχι μόνο οφειλών σας προς το Δημόσιο. Ρύθμιση έξπρες- προλάβετε γιατί λήγει στις 27 Μαρτίου!]
Έλεγχος απο την εφορία σε όσους δεν ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων Οσοι μεγαλοφειλέτες μπορούν να μπουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά δεν το πράξουν πρέπει να ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα ελεγχθούν από την Εφορία.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου