Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ερχεται η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη: Τι είναι, που θα χρησιμοποιείται

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη από την κυβέρνηση με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας αλλά και ως όπλου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Η έξυπνη κάρτα του πολίτη θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχο: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Δημοτολογίου. Αρχικά υπήρχε προβληματισμός αν θα περιλαμβάνει barcode -για το οποίο αντιδρούν διάφοροι κοινωνικοί φορείς- ή κωδικό (Pin) για την ταυτοποίηση του κατόχου.
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, η έξυπνη κάρτα του πολίτη περιλαμβάνεται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, προς το Eurogroup ως βασικό εργαλείο της διοικητικής μεταρρύθμισης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και με την κατασκευή της να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Ο κ. Κατρούγκαλος έχει συζητήσει με εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και εκκρεμεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Π. Χριστόφορο, τις επόμενες ημέρες για να οριστικοποιηθεί η μορφή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάρτας.
Η κάρτα θα μοιάζει με τις γνωστές κάρτες ανάληψης, θα έχει κάποιο κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχός της και θα περιλαμβάνει ένα τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί:
  • Το ΑΦΜ
  • Το ΑΜΚΑ
  • Ο Αριθμός Δημοτολογίου.
Περισσότερα:


Πηγή:imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου