Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Φορολογικές Δηλώσεις (Ε1) - Εκπρόθεσμες δηλώσεις χωρίς πρόστιμα και ο φόρος σε 100 δόσεις

Μια ευκαιρία στους (σκοπίμως και ακουσίως) αμελείς φορολογούμενους δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
30 Μαρ 2015 - 08:53
Picture 0 for Εκπρόθεσμες δηλώσεις χωρίς πρόστιμα και ο φόρος σε 100 δόσεις
Μια ευκαιρία στους (σκοπίμως και ακουσίως) αμελείς φορολογούμενους δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Με διάταξη που υπάρχει στα ψιλά γράμματα της ρύθμισης των 100 δόσεων δίνεται η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων χωρίς πρόστιμα για κάθε είδος φορολογίας και πληρωμή του φόρου που θα προκύψει ακόμη και σε 100 δόσεις των 20 ευρώ η καθεμιά.
Η διάταξη ορίζει ότι «στη ρύθμιση του άρθρου 1 δύνανται, επίσης, να υπαχθούν, μετά από επιλογή του οφειλέτη, και οφειλές που έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση και θα αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών ετών, περιόδων και υποθέσεων μέχρι και 31.12.2014»
Στην πράξη οι φορολογούμενοι θα μπορούν (μετά από έκδοση σχετικής εγκυκλίου που αναμένεται σύντομα) να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και οποιουδήποτε άλλου φόρου και στη συνέχεια να πληρώσουν το φόρο που θα προκύψει από αυτή τη δήλωση σε έως και 100 δόσεις καθώς ο φόρος μπορεί να υπαχθεί στη σχετική ρύθμιση.
Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για τα τελευταία τρία χρόνια (2012,2013,2014). Από τις φορολογικές δηλώσεις προκύπτει οφειλή φόρου 9.000 ευρώ. Μπορεί να υποβάλλει τις δηλώσεις χωρίς πρόστιμα έως και να βεβαιωθεί ο φόρος έως και την ημέρα που θα υποβάλει την αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Στη ρύθμιση θα μπορέσει να εντάξει και το ποσό των 9.000 ευρώ από τις εκπρόθεσμες δηλώσεις εισοδήματος.
Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου